FRILUFTSLIV OG LANDEVEISSYKLING I SKJØNN FORENING

Blogg

Før vi visste ordet av det var landeveissykling og tradisjonelt, norsk friluftsliv noe man kunne si i samme setning.

Bikepacking er ingen nyhet, like lite som det er noe nytt i å dra på sykkelferie med bagasje. Men det er først de siste fem årene at det har blitt en greie som også landeveissyklistene driver med. 

En ting er at syklene våre har fått større dekklaring, en annen ting er at landeveissykling i dag handler mindre om ritt og mer om opplevelser. Mens vi i mange land ser at overnatting ute er noe eksotisk og utilgjengelig, er det en del av den norske folkesjela. Og sykler du landevei, er det blitt en selvfølge for mange å overnatte i telt eller hytte, med landeveissykkel som transportmiddel.

Bagasje
Sovepose
Turutstyr

Fortsatt kan vi sykle langt og fort, med bagasje. Om du en gang i barndommen ble dratt ut på tur av mor og far, har du allerede bikepacking i blodet. 

I serien «Bikepacking» tar vi deg med på de enkle og lokale hytteturene, teltturen, vi lærer deg å pakke og dra på skikkelig langtur. Vi viser deg hva du trenger og hvordan det gjøres.

Henrik Alpers er redaktør i sykkelmagasinet, Landevei. Alpers bedyrer at det krever minimale forberedelser og en oppakning som er så lett at sykkelen beholder nok snert til at det fortsatt frister med et og annet rykk på veien. 

Serien er laget av Fri Flyts Christian Nerdrum

Bikepacking

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!