Hvilket telt bør du velge?

Blogg

Hva du skal bruke teltet til, avgjør hvilket du bør velge.

Teltmarkedet kan oppleves som en stor og fremmed drabantby. For mange kan det virke som om forskjellene på telt går på hvilken farge de har og hvor mange de rommer, men det er flere ting du bør vurdere når du skal velge telt. Vet du ikke vet hva du skal se etter, er det vanskelig å velge riktig. I denne artikkelen står alt du trenger å vite for å lykkes med ditt bærbare boligkjøp.

Det er to hovedtyper telt du bør vurdere. Skal du kjøre bil, eller på annen måte slippe å bære teltet over lengre distanser, kan du gå for et campingtelt. Campingteltene er større og romsligere enn de praktiske turteltene, men tar mer plass og veier mer. Turteltene veier lite og er enklere å stroppe fast på sekken eller sykkelen.

Det viktigste først, hvor mange skal inn i teltet?

I vår nettbutikk kan du velge mellom:

  • Enmannstelt
  • Tomannstelt
  • Tremannstelt
  • Firemannstelt
  • Femmannstelt
  • Seksmannstelt

Et telt har plass til så mange personer i teltet som det står oppgitt, men hvis du har et turtelt som skal romme tre personer, blir det veldig trangt med tre, voksne personer. Et godt tips er å velge et telt som rommer én person mer enn dere trenger. Er det tre voksne personer som skal på tur, bør dere minst ha et firemannstelt. Vil dere ha god plass, bør dere velge femmannstelt, men da må dere være villig til å bære tyngre.

Det beste er om man fordeler vekten og pakkvolumet av teltet på alle som skal på tur. Én kan ta stengene, en annen ytterteltet og den tredje plugger og innertelt. Da utgjør den økede teltstørrelsen lite forskjell i sekken.

Hvilket merke bør du velge?

På gsport.no kan du velge mellom telt fra McKinley, MSR, Bergans og Coleman. Nedenfor er en forklaring på hva de fire teltprodusentene tilbyr.

McKinley er et billig kvalitetsmerke

I Norge er det kun to sportskjeder som får selge McKinley, Intersport og G-Sport. McKinley er Intersport Internationals eget merke og designes etter ønsker fra Intersports nasjonale avdelinger. Dermed er teltene som selges i Norge spesialtilpasset norske forhold. Både G-Sport og Intersport Norge eies av Gresvig, derfor har G-Sport også tilgang til McKinley-produktene.

McKinley er billig, men det er ikke fordi det er brukt billige og dårlige materialer. Ettersom McKinley-teltene, og andre McKinley-produkter, produseres av Intersport og går direkte til butikk, slipper kundene å betale for fordyrende mellomledd. Teltene fra McKinley kan trygt anbefales hvis du ønsker kvalitet og samtidig ha råd til litt god mat og drikke på turen.

MSR- Den amerikanske flyingeniørens lettvektere

MSR er forkortelsen for Mountain Safety Research. En amerikansk flyingeiør opprettet selskapet i 1969 med mål om å gjøre alt friluftsutstyr bedre og tryggere. Det har han klart! I dag produserer MSR tur- og ekspedisjonsutstyr til de mest kresne.

MSR-teltene er designet for å tåle tøffe forhold, være enkle å sette opp og veie lite. Forskning og kvalitetsmaterialer koster og det er dette som fører til at prisene på teltene fra MSR er høyere enn på andre telt i vår nettbutikk.

Selv om navnene på teltene til MSR kanskje er komiske, Hubba Hubba og Mutha Hubba, er MSR-teltene for deg som mener alvor. Dette er telt i toppklasse.

Coleman- Komfort og totalt mørke

Har du teltet i sommerhalvåret, vet du hvor plagsom solen kan være om morgenen. Helst skulle det vært mulig å skru av solen når du er trøtt og på når du er klar for å stå opp. Det har du mulighet til med teltene fra Coleman. Innerteltet er lystett, og mens andre blir vekket av solen rundt klokka syv om morgenen, kan du sove så lenge kroppen ønsker. Innerteltet er også designet for å regulere temperaturen i teltet.

Coleman Kobuk-teltene er ikke like lette som de andre teltene i vår butikk. Hos Coleman er det komforten som gjelder. I tillegg til de solstoppende innerteltene har forteltene et behagelig bunndekke som er behagelig å sitte på og holder bagasjen din tør.

Bergans- Brukervennlig norsk kvalitet

Få merker lukter norsk natur like sterkt som Bergans. Siden oppstarten i Tønsberg i 1909 har Bergans levert utstyr til alt fra ekspedisjonene til Roald Amundsen, Den norske turforeningen, eventyrer Cecilie Skog og tv-programmet 71 grader Nord.  

Bergans fokuserer på kvalitet. Produktene de designer skal tåle tøff bruk om og om igjen. Om du skal telte i marka på sommeren eller på vidda midtvinters, teltene til Bergans skal bidra til å holde deg tør og komfortabel når behovet er størst.

G-Sport har gleden av å presentere Vinn Vinn; et unikt fordelsprogram som lar deg vinne igjen og igjen og igjen. Last ned appen nå!